PZ Svirče

Naša zadruga smještena je u srcu otoka Hvara, u slikovitom mjestu Svirče.

Ulaskom u sustav ocjenjivanja sukladnosti sa zahtjevima ekološke proizvodnje 2002. godine započinjemo put ka dobivanju prvih hrvatskih vrhunskih ekoloških vina.

Poljoprivredna zadruga Svirče od 1997. godine počinje sa otkupom grožđa za Badel 1862, a od 1999. godine počinje sa proizvodnjom i punjenjem vina.

Planirani otkup grožđa, kao i proizvodnja vina raste godišnje po stopi od 10%. Od samog početka zadruga je svoju misiju definirala u proizvodnji vrhunskih vina specifične kvalitete. Tako smo čuveni po proizvodnji vrhunskog vina "Ivan Dolac", jednog od najboljih hrvatskih vina, a također proizvodimo i prvo ekološko vino u Hrvatskoj, kao i kasnu berbu vina istog naziva.

 
VIZIJA
Biti vodeći proizvođač na europskom tržištu ekoloških vrhunskih vina.
 
MISIJA
Proizvodnja vina najviše kvalitete, temeljene na zadružnoj proizvodnji, čiju izvrsnost na svjetskom tržištu će znati cijeniti pravi znalci vina.
 
STRATEGIJA
Da bi ostvarili zacrtane ciljeve provodimo slijedeće strategije: - briga o kooperantima i zadrugarima, afirmirajući zadrugarstvo i odnose prema njima - preuzimanje najnovijih tehnologija u proizvodnji - njegovanje i promicanje vrijednosti udruge Mali plavac - sadnja novih vinograda - ekološka proizvodnja - vrhunska kvaliteta grožđa i vina - turizam, vinske ture, degustacije - njegovanje dobrih poslovnih odnosa sa strateškim partnerom Badel 1862.

Zahtjevi tržišta kako domaćeg tako i stranog zahtijevaju stalno ulaganje i podizanje kvalitete vina te smo sukladno navedenoj politici naše zadruge donijeli program ulaganja u novu opremu. Nabava nove opreme odnosila bi se na neophodne stvari u sklopu vinarije. Napominjemo da je plan i program ulaganja u novu opremu rađen sa stručnim službama i ljudima u Badel 1862, koji je i naš strateški partner.